Ser un Hugui comença a estilar-se…

Ser un Hugui comença a estilar-se…

Oliver Jeffers 1El premiat autor i il·lustrador australià Oliver Jeffers, ens sorprèn un cop més amb una nova sèrie d’àlbums il·lustrats  protagonitzats pels Huguis, uns personatges ben especials. Els Huguis constitueixen una comunitat i les històries que expliquen mostren la seva particular manera de solucionar els conflictes i situacions habituals en l’entorn familiar i social de la canalla.

 

Portada Els Huguis en Els jersei nou

Portada Els Huguis en Els jersei nou

En El jersei nou Jeffers tracta amb aparent simplicitat la reivindicació de la individualitat enfront la uniformitat col·lectiva. El Huguis són tots idèntics: pensen el mateix, vesteixen igual, practiquen les mateixes aficion i de cap manera gosen diferenciar-se de la resta. Fins que un bon dia un d’ells, en Rupert, té ganes de sentir-se diferent i sense pensar-hi gaire comença a teixir-se un jersei de color taronja llampant. Primerament els Huguis s’esgarrifen per la gosadia de pretendre ser diferent, però mica en mica la idea de Rupert deixa de ser una mala idea fins al punt que el seu jersei taronja crea tendència i s’acaba convertint en l’última moda dels Huguis!

 

 

 

Interior Huguis Jersei 1 Interior Huguis Jersei 2

 

 

 

 

 

 

Jeffers fa ús d’un estil molt depurat per a explicar la història dels Huguis; amb un text breu construït amb frases concises i diàlegs en bafarades, que s’alterna amb pàgines sense text altament expressives, descriu una realitat complexa: els perills de la globalització i la manca d’identitat com a conseqüència. Aquesta idea es reforça amb l’estil minimalista dels dibuixos on hi predomina el blanc per a emmarcar uns personatges dibuixats a llapis, de contorns simples i incolors. I precisament per aquesta raó l’escàs ús del color pren molta importància, perquè el color indica la introducció del canvi en la societat dels Huguis. De nou Jeffers ofereix una doble vessant de lectura, la del text, descriptiu i sense judicis, i la de les il·lustracions explícites i essencials.

 

Un àlbum molt adient per a llegir conjuntament amb els més menuts  i començar a reflexionar sobre els conceptes d’individualitat i de personalitat pròpia.

Marta Romera Colomé

Contracoberta Els Huguis JerseiInterior Huguis Jersei 3

Etiquetes: