Les Universitats trien El ciutadà perfecte com la millor novel·la juvenil

Les Universitats trien El ciutadà perfecte com la millor novel·la juvenil

El llibre El ciutadà perfecte ha guanyat el Premi de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia de les Universitats de València, Castelló i Alacant.

El Jurat va destacar la qualitat i l’ambició de la novel·la de Raquel Ricart i l’eficàcia a l’hora de bastir una distopia situada en el 3014 a partir de la qual l’autora planteja uns interrogants del tot pertinents i suggeridors sobre el nostre present, com ara la maternitat, l’absència d’emocions, etc. Una reflexió, al capdavall, sobre el que som i el que ens fa ésser humans.

El ciutadà perfecte, Premi de la CríticaL’autora, a parer del jurat, ha sabut ajustar l’estil als diferents moments de la història, amb continus salts temporals, i trobar el punts de vista adients per a construir el relat. Així, alterna una narració en tercera persona que se situa en una aparent objectivitat amb la veu d’altres tres protagonistes en forma de gravació oral i d’escriptura cal·ligràfica en forma de diari personal que funcionen com a contrapunt a partir del qual anar descobrir l’altra realitat, que s’amaga sota la perfecta organització a Continent. És, doncs, una novel·la exigent, intensa i molt ben narrada, que pot connectar amb el públic juvenil, i també adult.

A més, el Jurat també va fer especial menció de l’acurada edició amb què es presenta la narració, amb il·lustracions i tipografies diverses que enriqueixen la lectura de l’obra. Un treball minuciós i amatent de l’editorial Andana.

L’acte de lliurament va tindré lloc a la Universitat Jaume I de Castelló, on van recollir el premi Raquel Ricard, autora del llibre i  Ricard Peris, editor d’Andana Editorial.

Recollint el llibre El ciutadà perfecte

 

Etiquetes: