El Grotlin, un àlbum de Benji Davies

El Grotlin, un àlbum de Benji Davies

Qui és el Grotlin? Quin misteri s’amaga darrere d’aquest curiós nom?

Aquest àlbum il·lustrat de Benji Davies, és obra del creador de grans supervendes com La balena o L’illa de l’avi.

La petita Rubi escolta un so sota del seu llit, i això desperta les seves pors Què pot ser? Un ésser desconegut recorre les teulades del brut i humit Londres Victorià. S’amaga al parc, entra als rebosts, als armaris, a les llibreries … fins i tot s’atreveix a robar-li la roba a l’agent de policia Vickers. Una criatura ràpida i llesta que alguna cosa està tramant.

Meravellosos colors

La meravellosa paleta de colors de Benji Davies sap crear una misteriosa atmosfera en la qual el Grotlin va apareixent i desapareixent de la vida dels habitants d’aquesta ciutat. Les ombres, els gestos de suspens i les cares de por van donant pas a colors més càlids que van portant al lector cap a un nou decorat. El text d’aquest àlbum està escrit en rima, amb un estil alegre i fluid que es fusiona amb cadascuna de les escenes.

La por a allò desconegut

Amb aquest llibre podem convidar als petits lectors a abordar temes com la por a allò desconegut. Descobrir el que ens provoca por és una bona mesura per enfrontar-nos a tot allò que ens crea inseguretat. Alhora, el llibre també ens fa reflexionar sobre els enganys que es poden amagar al darrere de les aparences. “Però no tinguis por de dormir, ni a somiar. Perquè les aparences poden enganyar”.

Recerca de la llibertat

I finalment, aquest llibre, igual que a La balena, Benji Davies, realitza una defensa dels drets dels animals. La recerca de la llibertat és una de les grans motivacions que porten al protagonista d’aquest àlbum il·lustrat a cometre les seves malifetes i a despertar el desconcert entre els habitants de la fosca ciutat.

Un consell final

Quan acabes de llegir el llibre et convide a comparar la primera i l’última il·lustració de llibre, per descobrir com la llibertat i la tristor han donat pas a un final ple d’alegria. Tots els somnis costen d’aconseguir, però tenen la seva recompensa.

Altres llibres de Benji Davies (accedir a la fitxes al web d’Andana)

Etiquetes: