Aquest àlbum il·lustrat té ulls, i una portada irresistible. Els lectors gaudiran amb aquest innovador àlbum il·lustrat per jugar a fet i amagar. Els dos protagonistes adorables d’aquesta aventura ens conviden a un gran joc a través d’onze escenes de gran riquesa visual, una festa de colors i formes. Podrem endinsar-nos en un barri molt animat, en una divertida botiga, en un espai d’oficines, en un
concert estimulant i en moltes més escenes.
Obre el llibre des de la part frontal per buscar un dels personatges, i tot seguit, obre el llibre des del final fins el principi per buscar un altre. Es tracta de dues experiències per jugar a fet i amagar en un sol llibre. A mesura que els personatges es mouen a través de les diferents escenes, els colors també canvien, afegint-se a la diversió d’aquest àlbum il·lustrat.
Descobrint a Anders Arhoj, autor de Busca’m
“Mira les il·lustracions, fes servir la pròpia imaginació i pregunta’t: qui són aquestes criatures? Per què són d’aquesta manera? I, en el procés, potser descobreixis alguna cosa sobre tu mateix.”
Mai podràs oblidar la primera vegada que vegis aquest àlbum: “Què és això? Vull aquest llibre”
Amb aquests grans ulls troquelats tant a la part frontal com en la posterior. I quan l’obres et trobes unes il·lustracions que ofereixen una barreja de bellesa i singularitat que et porten a una experiència de lectura immersiva única.
El creador d’aquest meravellós àlbum il·lustrat és Anders Arhoj, que també és propietari del destacat Studio Arhoj en Cophenhagen, Dinamarca, Res millor que conèixer una mica millor el seu procés creatiu, i poder descobrir les meravelles que s’amaguen entre les il·lustracions de l’àlbum il·lustrat Busca’m.
Què et va inspirar per crear el llibre Busca’m?
Aquesta història es basa en la meva infància. La meua familia vivia en una granja al camp danès, i la meva germana petita i jo jugàvem a fet i amagar als jardins i boscos. També vam passar molt de temps construint cases i mons al voltant de les nines Barbie i [el programa de televisió] Masters of the Universe (molt dels 80!). Els nostres pares mai van jugar amb nosaltres, i no ens deixaven veure la televisió durant el dia, així que vam haver d’idear els nostres propis jocs i aventures.
He treballat en el disseny de personatges d’aquest llibre durant 17 anys i sempre he estat obsessionat amb la construcció del món al voltant de les criatures que dibuix. La realitat o el “realisme” com a estil mai m’han interessat realment, així que crear un llibre on tot és fantasia i abstracte, però amb una història central, va ser un desafiament molt divertit.
La portada de Busca’m és única. Per què era important crear una portada sense text?
Volia que la portada fos gràficament atrevida per cridar l’atenció de la gent. Volia que la portada realment indiqués “Troba’m!” o “Mira’m!”
També m’encanten les portades de llibres sense text. A la prestatgeria del meu apartament sempre poso llibres amb les tapes cap a fora, i regularment canvie els llibres per gaudir de la meva gran col·lecció. Veig els llibres com a obres d’art.
No només ets un autor i il·lustrador, sinó també el propietari del dinàmic Studio Arhoj a Copenhaguen. Com descriuries la visió estètica darrere de les teves creacions de ceràmica? ¿I com es relaciona aquest enfocament amb el teu treball en Busca’m?
Bé, crec que tot està connectat! Igual que el meu treball d’il·lustració, el nostre objectiu a Studio Arhoj és perseguir noves aventures en color, textura i disseny. Seguim antigues tècniques i receptes, per crear peces modernes, funcionals i divertides que no es poden trobar, ni comprar cap altre lloc.
Quin és el procés creatiu del seu llibre il·lustrat?
Per crear un llibre, investigo fins que tinc una idea clara del concepte. Passo molt de temps pensant i considerant idees fins que alguna cosa sona divertida i digna de ser perseguida. Després faig estils de color, el que implica acoblar tots els meus esbossos en un flux esquemàtic, i dibuixar alguns estudis de personatges per assegurar-me que els meus personatges principals treballin en diferents posicions corporals i estats d’ànim.
Finalment, és hora de la immersió profunda: il·lustrar el llibre! Normalment escolto audiollibres mentre treballo i m’asseguro que la meva nevera estigui ben proveïda, perquè m’agrada treballar sense interrupció. Això és realment important: si estic treballant intensament en una il·lustració i faig una interrupció, tinc la sensació de perdre energia. Més tard faig una revisió, però considero que els elements principals s’han de fer en una asseguda llarga, i això pot portar dies sense sortir de casa.
Ja sigui en les pàgines de Búsca’m o en la teva ceràmica, el teu treball creatiu se centra en el caràcter i la personalitat. Fins i tot els esmalts transmeten un ethos! Per què el caràcter i la personalitat són tan importants en les teves creacions?
En general, mai penso molt sobre el “per què” del les meves creacions, ja sigui un Yuki Vase o un llibre. Les coses simplement succeeixen. Simplement no estic interessat en fer res que sigui avorrit. Intento entretenir-me a través del meu treball, i si en el que estic treballant no és realment emocionant ni per a mi ni per al meu equip, simplement ho llencem. I, per descomptat, això passa sovint!
Quant als personatges, realment no sé d’on ve la meva obsessió, excepte que potser encara sóc un nen en algun nivell. O potser la meva inspiració prové d’haver crescut en el pop dels 80 i una cultura de joguines plena de còmics, figuretes de plàstic i, per descomptat, construcció constant amb LEGO (l’empresa és de Dinamarca).
Com descriuries l’experiència de llegir Busca’m? T’imagines com pot ser l’experiència d’un nen en llegir el teu llibre?
Crec que sóc un somiador. Sempre estic pensant en un lloc, ja sigui un lloc físic omental, on vull estar o on he estat. Búsca’m tracta sobre això, sobre viatjar i buscar, ja sigui per a una persona o per a aquest lloc en el que penses i tornes durant tota la teva vida.
Crec que és molt important fer somiar als nens i encoratjar la seva imaginació. És important no ser passiu o esperar que l’entreteniment i la vida arribin a tu. És per això que Búsca’m gairebé no té paraules: has de crear el teu propi lloc, la teva pròpia història. Mira les il·lustracions, fes servir la pròpia imaginació i pregunta’t: qui són aquestes criatures? Per què són d’aquesta manera? I, en el procés, potser descobreixis alguna cosa sobre tu mateix.